Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Theatergezelschap BonteHond maakt vernieuwende en uitdagende voorstellingen met het kind als uitgangspunt om jonge mensen een brede kijk op de wereld mee te geven. In alles wat BonteHond doet, worden kinderen (en de volwassenen die met ze meekomen) opgeroepen om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond.

Vanuit standplaats Almere is sinds de oprichting in 2005 een veelzijdig, flexibel en succesvol gezelschap ontstaan dat speelt op theaterpodia, (locatie)festivals en scholen in zowel de regio als op landelijkniveau. Daarnaast timmert BonteHond ook internationaal hard aan de weg. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse voorstellingen in België, Duitsland, Turkije en India gespeeld en staat BonteHond altijd open om toekomstige producties ook internationaal de theaters in te brengen.  

Onder artistieke leiding van Judith Faas maakt BonteHond theater toegankelijk voor alle leeftijden, waarbij volwassenen altijd deel uitmaken van de doelgroep. Ook produceert BonteHond Nieuwe Makers- en Publiekswerkingsprojecten, in de vorm van (locatie)voorstellingen en theaterateliers.

Bij BonteHond is iedereen welkom en wordt er niet gedacht in hokjes, deze worden liever doorbroken. Het gezelschap kan niet wachten totdat de theaters weer opengaan. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan nieuwe voorstellingen; SORRY, SUPER SLOW, STRAF en Red de Wereld voor de Floriade.

Bezoek de website voor meer info, de laatste updates, beeldmateriaal en tickets!