Welkom op de site van Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling.

Leuk dat je langs surft! Ik ben Marion van der Laarse en de atelierpraktijk is mijn gedroomde werkplek, die ik de afgelopen jaren heb mogen creëren. Mijn atelierpraktijk  is gevestigd in het hartje van Almere-Stad, in de inspirerende omgeving van creatieve broedplaats de Voetnoot.

Het woord atelierpraktijk zegt het al: hier worden creativiteit en hulpverlening gecombineerd. Ik vind het fijn om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling en (weer) in beweging te brengen met behulp van creativiteit. Creativiteit is een heel krachtig middel dat heling, verbinding en inzicht brengt, maar ook ontspanning, flow en plezier.

Je kunt bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding wanneer je vastloopt, zin hebt om je verder te ontwikkelen of zoekt naar meer levensgeluk. Ik bied individuele begeleiding, die helemaal op maat voor jou en jouw hulpvraag is. Je kunt ook deelnemen aan de Maandelijkse Mandala, waar we in kleine groepjes werken aan persoonlijke groei. Daarnaast leid ik kindercoaches op en bied ik een 5-daagse opleiding voor hulpverleners en begeleiders waarin je leert om creativiteit in te zetten in je werk met kinderen en volwassenen.

Ik gebruik steeds een mix van creatieve coaching en kunstzinnige counseling. Creatieve coaching staat voor kortdurend, oplossingsgericht en creatief in de hele brede zin van het woord: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, spelen en bewegen. Kunstzinnige counseling richt zich op bewustwording, zelfontplooiing en zingeving, aan de hand van kunstzinnige opdrachten die je uitnodigen om al tekenend, schilderend of boetserend dichter bij jezelf te komen.

Wat nog belangrijk is om te melden: voor alle activiteiten in de atelierpraktijk heb je géén creatieve ervaring of talent nodig. Ieder mens is per definitie creatief. In mijn werk gaat het niet om het eindresultaat maar om het creatief proces en de ervaring. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Als je meer wilt weten, vind ik het leuk om van je te horen. Je kunt hier je vragen of opmerkingen aan me mailen.

Website: kunstzinnige-counseling-almere.nl