OPEN DAG & FEEST!
ZATERDAG 1 APRIL 2017

U bent van harte welkom om kennis te maken met de ondernemingen in culturele broedplaats De Voetnoot!

De Voetnoot is dé culturele broedplaats midden in het centrum van Almere. De Voetnoot is de thuishaven van een grote groep professionals op het gebied van theater, kunst, muziek, ontwerp, nieuwe media, televisie, fotografie, muziek- en dansdocenten en bedrijven die de kunsten ondersteunen. Vier met ons het tienjarig bestaan!

OPEN DAG VAN 12.00 TOT 17.00 UUR

Gebruik ingang A om nevenstaande activiteiten en workshops te bezoeken

BEGANE GROND

 • Theatergezelschap Bontehond
  Hoe speel ik een volwassene?
  Gedurende de dag zal de mini documentaire ‘Volwassenen in het wild’ vertoont worden. Hierbij hoort de workshop ‘Hoe speel ik een volwassene?’ Zijn volwassenen wel leuker dan kinderen? Of wil niet iedereen veel liever eeuwig kind blijven? Tijdens de workshop onderzoeken de leerlingen op een speelse manier hoe het is om volwassen te zijn, volwassen beslissingen te nemen en te handelen. Dit allemaal met een grote knipoog. Want, zijn volwassenen altijd verantwoordelijk, oprecht en beter? Ouders zijn van harte welkom om erbij te blijven en te kijken.
 • Theatergroep Suburbia
  Primeur voor Almere – Helpdesk Cultuur
  Tijdens de open dag van Culturele Broedplaats De Voetnoot op 1 april zal Suburbia eenmalig een Helpdesk Cultuur openstellen.
  Loop je al jaren rond met een goed cultureel idee, heb je een plannetje, maar je weet niet waar te beginnen, kom dan naar Suburbia toe!
  Zakelijk leider Jos van Hulst helpt je verder. Hij hoort je plan aan en samen ga je bekijken hoe het wel kan. Waar de mogelijkheden zijn en kansen liggen. Of kom gerust langs voor een kop koffie of thee. En heb je geen concreet idee of plan, maar wil je altijd al weten hoe een theatergezelschap reilt en zeilt in Almere, ook dan kun je Jos het hemd van zijn lijf vragen. Je bent van harte welkom.
  EXTRA: Profiteer van de exclusieve 1 april vroegboekkorting voor de zomervoorstelling ‘De Verlossing’.
  Alléén op 1 april in De Voetnoot krijg je € 5,– korting op elke kaart!Voor meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl
 • Jongerentheatergroep SubSub
  In de theaterzaal van De Voetnoot is Jongerentheatergroep SubSub aan het repeteren en zullen driemaal de deuren voor het publiek openen voor 20 min per sessie. Dat is om 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur. Het publiek kan niet in en uit lopen, het is echt erin, kijken en aan het einde weer er uit. Na afloop kunnen bezoekers met een korting een kaartje kopen voor de nieuwe voorstelling ‘Bloedband’.

EERSTE VERDIEPING

 • Interactieve piano
  Werkruimte 1.05

  Workshop pianoles
  Interactive Piano onderscheidt zich van andere pianoscholen door methoden en programma’s te gebruiken die in Nederland nog niet bekend waren. Met behulp van deze methoden en programma’s is het mogelijk geworden om al op zeer jonge leeftijd met pianospel te beginnen (vanaf 2,5 jaar), heel snel vooruit te gaan en behalen goede resultaten in korte periode onafhankelijk van aanleg, intelligentie en leeftijd. Interactive Piano is dus de enige plek waar dit mogelijk is. Wij zijn onderdeel van de De Voetnoot, de culturele broedplaats midden in het centrum van Almere. Muziek kan echt een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, brengt hersenen aan het werk, maakt sensueel en welwillend. Toch wordt er op basisscholen steeds minder aandacht besteed aan de muzieklessen. Interactive Piano is de beste alternatief om dat in te halen. Door de eenvoud, transparantie en toegankelijkheid van de methode kunnen beginners snel en makkelijk progessie boeken. Interactive Piano laat tijdens de workshop zien hoe dit unieke leersysteem werkt en iedereen kan het gemakkelijk zelf uitproberen!

TWEEDE VERDIEPING

 • L5 Records
  Recording studio

  De studio van L5 records is open voor het publiek.
 • Gerry Keulen Gitaarschool Almere
  Werkruimte 2.01

  Workshop gitaarles
 • Sharon Doorson
  Werkruimte 2.04

  Workshop Zangles, Zang Coaching
 • Caps Lock Music
  Werkruimte 2.05
  Workshop Saxofoonles
 • TizMusic
  Werkruimte 2.06

  Workshop Keyboardles en Bandvorming
 • Patrick Mezas, beeldhouwer
  Werkruimte 2.07

  Er is een open atelier waar je meneer Mezas alles kan vragen over zijn werken. En waar hij bezig is met maken van een nieuwe toevoeging van zijn collectie.
 • G&h Productions
  Werkruimte 2.11

  Kom en doe gezellig met ons mee tijdens de zanglessen. Misschien heeft u wel een gouden keel.
 • Creatastisch
  Werkruimte 2.12

  Workshop Teken en schilderen
  Hier kunt u samen met uw kinderen schilder en tekenen tijdens de workshops.
 • Beer Foto Academy
  Werkruimten 2.13 en 2.14

  Workshop Fotografie
  Laat hier een foto van u maken en krijg uitleg over de manier waarop de foto is gemaakt. Uiteraard krijgt u een gratis.

Gebruik ingang B om nevenstaande activiteiten en workshops te bezoeken

BEGANE GROND

Zie s.v.p. de informatie hierboven bij A.

DERDE VERDIEPING

 • VisualBits / langedijkontwerp.nl
  Werkruimte 3.01 en 3.04

  VisualBits is gespecialiseerd in webdesign, SEO (Search Engine Optimization) en SEM (Search Engine Marketing). Ons team bestaat uit creatieve grafisch ontwerpers, talentvolle web-programmeurs, uitzonderlijke SEO-consultants, opmerkelijke projectmanagers! Bij langedijkontwerp.nl ligt het accent meer op drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van logo’s en huisstijlen. U bent van harte welkom voor een kijkje achter de schermen!
 • Atelier G
  Werkruimte 3.06
  Open Atelier, Expositie, Demonstratie
  Wil je ervaren hoe bijzonder grafiek is? Wij hebben aantrekkelijk aanbod aan de workshops en cursussen.
 • Sanne Bouman Producties
  Werkruimte 3.11
  Spoedcursus Festivalorganisatie
  Altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een festival? Tijdens deze spoedcursus vertelt Sanne Bouman alle ins-en-outs over festivalorganisatie. Hoe kies je een locatie, welke partners heb je nodig, hoe werf je vrijwilligers en hoe zorg je dat de programmering helemaal tot z’n recht komt? Onderwerpen die daarnaast aan bod komen zijn podiumtechniek in jip- en janneketaal, de programmering van het duurzame Broccoli Festival en koffie-is-de-oplossing-voor-het-nog-niet-bestaande-probleem.
 •  Z.O.O. guitar duo / Stichting gitaarorkest Nederland
  Werkruimte 3.12
  Inloop Repetitie
  14:00 – 14.30 uur. Inloop Z.o.o. guitar duo / Stichting Gitaarorkest Nederland. Inloop en informatie over concerten, workshops, gitaarles en deelname gitaarorkest.
  www.zooguitarduo.com
  www.gitaarorkest.nl
 • Avanti
  Werkruimte 3.13 en 3.14
  Avanti is in Almere het platform voor verbinding: wij willen dialoog veroorzaken tussen diverse groepen en organisaties. Wandel bij ons naar binnen op de derde verdieping voor een inspirerend gesprek, een kop koffie, of om mee te doen met het vooroordelenspel.

FEEST VANAF 21.00 UUR IN CAFÉ OP 2

     Alle Almeerders zijn van harte welkom!

 • Vanaf 21.00 uur DJ ROLANDA.
 • OBED SANCHEZ BAND (Salsa) begint om 21.30 uur.